Yves Storms

Gitaar

Geboren in Brasschaat, voltooide Yves Storms zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen summa cum laude. In 1980 ontving hij het 'Diploma di Merito' van de Accademia Musicale Chigiana in Siena.

Yves Storms wordt omschreven als 'een gitarist van onberispelijke techniek, levendig en verfijnd muzikantschap en een zeldzaam gevoel voor innerlijke focus' (The Times). Zijn repertoire beslaat alle stijlen, van renaissance en barok tot hedendaags. Ook verzorgde hij veelgeprezen uitvoeringen van werken van componisten als John Dowland, Sylvius Leopold Weiss, Johann Sebastian Bach, ... Zijn muzikale gevoeligheid en technisch vermogen inspireerden hedendaagse componisten om solo- en kamermuziekwerken en vijf concerti aan hem te wijden.

Hij trad op met een aantal orkesten en gerenommeerde solisten, waaronder fluitisten Jean-Pierre Rampal, Marc Grauwels en Gaby Van Riet; violisten Elisa Kawaguti en Lola Bobesco; gitaristen Jorge Cardoso, Balthazar Benitez en Eric Franceries en vele andere muzikanten. Daarnaast gaf hij concerten met diverse strijkkwartetten, waaronder Arriaga, Rubio, Danel en het Spiegelstringkwartet.

Yves Storms trad op in vele Europese landen en in Noord-Amerika en het Verre Oosten, waaronder recitals in het Palais Royal en Palais des Beaux Arts in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam en Cami Hall in New York.

Hij heeft meer dan 20 opnames op zijn naam staan en kreeg in 1977 de eerste prijs op de 'Oscar Espla'-wedstrijd in Alicante en ontving later de 'Andres Segovia'-prijs uit handen van niemand minder dan Joaquín Rodrigo.

Contact Yves Storms