Sergei Istomin

Historische cello, Viola da gamba

Sergei Istomin trad op als solo- en kamermuzikant op tal van Europese en Noord-Amerikaanse festivals. Zijn repertoire omvat barok, klassiek, romantiek en hedendaagse muziek op zowel historische als moderne instrumenten.

Sergej Istomin startte zijn cellostudies op zesjarige leeftijd in Moskou aan de Gnessin-school voor begaafde kinderen, waar hij zijn bachelordiploma behaalde (celloklas van Vera Birina, kwartetklas van Valentin Berlinsky). Hij behaalde zijn masterdiploma (celloklas van Valentin Feigin) aan het Tsjaikovskij Conservatorium te Moskou. Hij voltooide zijn studies bij Catharina Meints Caldwell en August Wenzinger aan het Oberlin Conservatorium voor Muziek en het Oberlin Baroque Performance Institute, Oberlin, Ohio, VS.

Momenteel doceert Sergej Istomin viola da gamba en cello (19de-eeuwse uitvoeringspraktijk) aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium te Gent (HoGent), waar hij ook een onderzoekspositie bekleedt (doctoraatsscriptie: "K.F.W. Fitzenhagen en P. Tsjaikovski: creatieve samenwerking omtrent Variaties op een rococothema"). Hij maakte deel uit van de jury van de prestigieuze Internationale Antiqua Concours Musica 2014 in Brugge. Sergei Istomin maakte opnames voor Analekta, CBC, Centaur Records, Music and Arts Programma's of America, Passacaille Records, Sony Classical en Zig-Zag Territoires.

www.sergei-istomin.com

Contact Sergei Istomin