Rik Vaneyghen

Saxophone

Rik Vaneyghen is geboren in Roeselare en begon zijn muzikale studies aan de muziekacademie van Roeselare. Hij zette daarna zijn basisopleiding muziek verder aan de kunsthumaniora van Gent waar hij les volgde bij zijn broer Jozef Vaneyghen. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Elie Apper. Hij behaalde de regeringsmedaille voor saxofoon te Roeselare en won de eerste prijs Pro Civitate voor saxofoon. Verder won hij eerste prijzen voor saxofoon en kamermuziek in Brussel.

Hij trad op als solist en speelde ook in verschillende orkesten waaronder deFilharmonie van Antwerpen, het Vlaams Jeugdorkest Brussel, het Vlaams Operaorkest en het Nationaal Orkest van België. Van 1991 tot 1995 maakte hij deel uit van het Flanders Saxofoonchoir.

Hij werkte 28 jaar als dirigent bij drumband ‘De Jeugdige Vrienden’ in Hooglede (1983-1998), ‘De Koninklijke Harmonie St Cecilia’ in Beselare (1989-2009) en ‘De Verenigde Vrienden’ in Hooglede (1992-2010). Hij gaf les aan de muziekacademies van Lokeren, Izegem, Torhout en Diksmuide.

Contact Rik Vaneyghen