Piet Van Bockstal

Hobo

Piet Van Bockstal volgde studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel bij Paul Dombrecht. Verder volgde hij privé-onderricht bij Hansjörg Schellenberger (Berliner Philharmoniker) en John Anderson (Philharmonia Orchestra).

Van Bockstal is laureaat van diverse nationale en internationale concours (Tenuto, Trompconcours) en werd in 1990 uitgeroepen tot jonge vertolker van het jaar door Jeugd en Muziek Vlaanderen. Sinds 1985 is hij eerste hobo-solo van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Hij is mede-oprichter van het Ictus-ensemble.

Hij bracht zowat het ganse hoborepertorium op de planken zowel als solist (in meer dan 50 concerti voor hobo en orkest) als in kamermuziekverband met diverse partners zoals pianist Yutaka Oya, het blaaskwintet Arcane, het Lindsaykwartet en het Ardittkwartet. Hij heeft over de hele wereld gepeeld (Japan, China, Brazilië, Rusland, Canada en zowat heel Europa) en heeft een veertigtal cd-opnames gemaakt, waaronder een anthologie van de Belgische muziek voor hobo en kamerorkest en een recital-opname Joodse muziek voor hobo en piano.

Zijn belangstelling gaat echter niet alleen naar het uitvoeren van muziek. Zo was hij in een recent verleden classical manager voor BMG-Ariola, concertmanager van het barokensemble Il Fondamento, programmator van diverse kamermuziekseries en radioprogramma’s, ondervoorzitter van de Jonge Filharmonie en stuwend lid van diverse advies- en bestuursraden.

Contact Piet Van Bockstal