Patrick Beuckels

Traverso

Geboren te Brugge, volgde Patrick Beuckels tijdens zijn jeugdjaren gitaar en harp, speelde hij fluit en blokfluit en zong in een jeugdkoor. Op zijn veertiende behaalde hij een eerste prijs notenleer aan het conservatorium van Gent en na zijn humaniora studeerde hij aan het Lemmensintituut te Leuven en aan de koninklijke conservatoria van Gent en Brussel. Hij behaalde een eerste prijs blokfluit en de hogere diploma’s van fluit en traverso. Aan de rijksuniversiteit van Gent behaalde hij het licentiaatsdipoma musicologie en het kandidaatsgetuigschrijft in de rechten. Naast fluit en traverso studeerde hij ook zang aan het koninklijk conservatorium te Brussel.

In 1984 leerde hij voor het eerst dirigent Philippe Herreweghe kennen. Een paar jaar later werd hij fluitsolo in de Chapelle Royale, het Collegium Vocale en het Orchestre des Champs Elysées. Heel snel stond hij dan ook, vooral als traversospeler, op de internationale podia en speelde hij samen met omzeggens alle grote namen uit de wereld van de historische muziek. Door directeur Johan Huys werd hij uitgenodigd om aan het conservatorium van Gent traverso en kamermuziek te doceren. Door directeur Jean Bailly en later door directeur Frédéric de Roos werd hij als traversodocent uitgenodigd aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.

Tot op vandaag is hij nog steeds fluitsolo bij Herreweghe, freelance muzikant in diverse ensembles en orkesten, leraar fluit en traverso aan het stedelijk conservatorium te Brugge, koordirigent en docent kleine ensembles aan het conservatorium van Gent.

Contact Patrick Beuckels