Myriam Graulus

Fluit

De Belgische fluitiste Myriam Graulus heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (Nederland). In 2009 behaalde ze met grootste onderscheiding een masterdiploma in hedendaagse muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ze bracht drie jaar door in Zui-Amerika waar ze les gaf aan het Consrvatorio Nacional de Quito (Ecuador) en waar ze vele concerten gaf als solist en kamermuzikante. Ze speelde bij het National orchestra en nam deel aan het Latijns-Amerikaanse Flute Festival en het Ecuadoriaanse Hedendaagse Muziekfestival. Ze was een actief lid van de ‘Live Music Now’ productie die als doel had muziek te delen met een moeilijker bereikbaar publiek in gevangenissen, ziekenhuizen en rusthuizen in België.

Tussen 1991 en 1995 was ze eerste fluitiste in verschillende orkesten zoals het Residentie Orkest in Den Haag, Filharmonisch Radio Orkest Hilversum, I Fiaminghi en het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Sinds 2013 speelt ze bij Duo Les Heureux moments en recenter met ‘Ensemble Vibrations’. Ze maakte deel uit van organisaties als ‘Musique Nouvelle, Zeitklank en Q-O2.

Myriam Graulus werkte met dansgezelschap ‘Antonino & Kaiser’ uit Duisburg in de productie ‘Wald Variationen’. Ze was jurylid tijdens fluitwedstrijden en geeft regelmatig masterclasses en concerten aan Conservatoria over de hele wereld.

Contact Myriam Graulus