Luc De Vleeschhouwer

Trombone

Luc De Vleeschhouwer leerde trompet bij zijn vader aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas. Hij begon in 1980 met trombone aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij behaalde eerste prijzen voor trombone en kamermuziek en later het diploma voor trombone met de grootste onderscheiding.

Sinds 1982 speelde hij als freelance muzikant bij orkesten van de Muntschouwburg, de BRT en de VLOS, het Nationaal Orkest van België, het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Nieuw Belgisch Kamerorkest en vele andere. Hij was trombonist bij de Muziekkapel van de Rijkswacht, als eerste solist trombonist bij het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en van januari 1991 tot juli 1992 was hij eerste trombonist bij het Orquesta Sinfonica de Sevilla in Spanje. Sinds 1989 is hij aanvoerder trombone bij het Nationaal Orkest van België (NOB).

Hij vormde het trombonekwartet "Harsonara" samen met Wim Bécu, Koen Severens en Marc Lamoen. Zij speelden voor Jeugd en Muziek vele concerten in België. Als lid van het Belgium Brass Trio deed hij samen met Guido Seghers en Hubert Biebaut tournees naar Duitsland, Nederland, Taiwan en Spanje, en nam hij deel aan internationale Brassfestivals in Hongarije en Italië. Hij maakte tevens deel uit van het Koperkwintet G. Gabriëli en het groot koperensemble Brussels Brass, waarmee hij in augustus 2001 als solist optrad op het internationaal brassfestival "Epsival" in Frankrijk en meewerkte aan de realisatie van een CD (Muziek Mozaiek).

Als pedagoog was hij reeds werkzaam in verschillende academies, kunsthumaniora en conservatoria in Vlaanderen. Begin 2008 startte hij samen met oud-leerlingen en leerlingen het Trombone Ensemble Gent.

Contact Luc De Vleeschhouwer