Hendrickje Van Kerckhove

Zang

Van Kerckhove studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich bij de Operastudio Vlaanderen en de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ondertussen was ze te gast bij de Wiener Festwochen en het festival van Aix-en-Provence. In 2005 vierde ze haar debuut bij de Bayerische Staatsoper in Medusa van Arnaldo De Felice.

Naar aanleiding van de wereldcreatie van Philippe Boesmans’ opera Julie was Hendrickje voor het eerst te horen in de Munt. Ondertussen zong ze er Blonde (Entführung), Ernestine (M. Choufleuri), Sophie (Werther), ... Bij de Vlaamse Opera verleende ze onder meer haar medewerking aan Don Giovanni (Zerlina), de Ring (Woglinde) en Dialogues des Carmélites (Soeur Constance).In 2008 vierde ze haar debuut bij het Theater an der Wien als Soeur Constance; snel volgden Maja in “Die Besessenen” van Johannes  Kalitzke en Najade (Ariadne). Andere belangrijke h uizen waar ze sedertdien haar opwachting maakte zijn: Staatsoper unter der Linden Berlin in Al gran sole carico d’Amore, DNO Amsterdam als Norma Jean  in Waiting for Ms Monroe, Opéra de Nantes et Anger als Elena, ... In 2014 creëerde ze Claire naar aanleiding van de wereldcreatie van de opera Quai Ouest - naar Bernard-Marie Koltès - van de Franse componist Régis Campo.

Reeds in 2008 verkoos ECHO (European Concert Hall Organization) haar tot ‘Rising Star’. De titel ging gepaard met optredens in het Musikverein Wien, Concertgebouw Amsterdam, Megaron Athene en de ‘Filharmonie’ van Luxemburg.

Hendrickje Van Kerckhove werkte mee aan producties bij de Nationale Opera Amsterdam en bij de Koninklijke Muntschouwburg. Bovendien werkte ze samen met pianist Nicolas Callot met wie ze in het kader van de grote liedrecital-serie bij deSingel een liederavondmet liederen van Grieg, Schumann en R. Strauss gaf. Voorts trad ze op met het Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, deFilharmonie, Orchestre Philharmoinque Royal de Liège en het Nationaal Orkest van België...

Contact Hendrickje Van Kerckhove