Florian Heyerick

Kamermuziek

Florian Heyerick studeerde in Gent, Brussel en Leuven en behaalde Eerste Prijzen voor blokfluit, dwarsfluit en kamermuziek. Tevens behaalde hij aan de Universiteit te Gent het licentiaatsdiploma in de muziekwetenschap. Florian Heyerick is de stichter en sinds 1989 artistieke leider van het Vocaal Ensemble Ex Tempore. Hij was ook regelmatig gastdirigent bij o.a. het Collegium Instrumentale Brugense, het barokorkest Les Agremens, het Vlaams Radiokoor, Musica Antiqua Köln, ... Tevens is hij sinds 1998 een vaste gast bij het Nederlands Balletorkest te Amsterdam, tegenwoordig de Holland Symfonia. Ook als solist op blokfluit en klavecimbel treedt hij veelvuldig op.

In 2000 ontving hij de cultuurprijs van de Stad Gent. Zijn voortdurende aandacht voor de vernieuwing van het repertoire draagt hij uit via ontelbare lezingen en originele concertprogrammaties, zoals vormgegeven in het opmerkelijke Kantata-project (2001-2010). Van 2002 tot 2004 was Florian Heyerick chefdirigent van het Kurpfälziches Kammerorchester Mannheim/Ludwigshafen. Hij dirigeerde daarnaast tevens het Wereldjeugdkoor, deFilharmonie , het Gelders Orkest, de Rotterdamse Philharmonie, en een productie aan de Operastudio Gent. Tegenwoordig is hij artistiek leider van het Musikforum Mannheim en het barokorkest Mannheimer Hofkapelle (D) en het oude muziekestival Cydonia Barocca.

Hij realiseerde als instrumentist en dirigent talloze CD-opnames: samen met Ex Tempore in werk van o.a. Telemann, Händel, Monteverdi, Herzogenberg, Scarlatti, M. Haydn en Graupner; met het Nederlands Balletorkest in de opgemerkte productie 'Toverfluit' van Mozart; als instrumentist in werken voor twee klavecimbels en cantates van Bononcini en Telemann.

Contact Florian Heyerick