Diederik Suys

Altviool

Diederik Suys werd geboren in Gent in 1996 en studeerde met Ervin Schiffer en André Gertler in het Koninklijk Conservatorium in Brussel en in de Muziekkapel Koningin Elisabeth voordat hij zich vervolmaakte in het “Conservatoire National Supérieur de Paris" met Gérard Caussé. Hij behaalde enkele onderscheidingen in nationale en internationale wedstrijden zoals Dexia Classics, Tenuto, Maurice Vieux, Nicanor Zabaleta, Maurice Ravel and Lionel Tertis.

Hij begon zijn carrière bij het Orchestre National du Capitole de Toulouse en het Ensemble Intercontemporain. Diederik speelt de eerste viool bij Opéra National de Paris. Als kamermuzikant speelde Diederik met befaamde solisten als Bruno Pasquier, Christian Tetzlaff, Pierre-Laurent Aimard, Toots Tielemans, Jean-Claude Vanden Eyden, Véronique Bogaerts, Lorenzo Gatto, Sébastien Walnier, the Via Nova String Quartet, the Oxalys Ensemble, the Solists of the National Paris Operahouse etc...Die concerten voerden hem doorheen Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Hij is artistiek raadgever van het "Wichelen Festival" en het UT3-Records label. Zijn opnames worden verwelkomd in de internationale pers. (Diapason, Le Monde de la Musique, Klara, ResMusica etc...)

Contact Diederik Suys