Arielle Valibouse

Harp

De Franse harpiste Arielle Valibouse ging na haar eerste prijs aan het Conservatorium  van Grenoble naar Parijs, waar ze de eerste Prijs Harp en Kamermuziek behaalde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique. Ze behaalde een master in Muziek met grootste onderscheiding.

Arielle is de eerste solo harpiste in het orkest van Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent sinds 1980. Ze is geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen en dat uit zich onder meer in optredens in diverse kamermuziekgroepen. Ze treedt bovendien regelmatig op als soliste in Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, … en realiseerde verschillende opnamen voor Radio France en de VRT. Ze verleende haar medewerking aan verscheidene CD-opnamen met ‘I Fiamminghi’. Arielle heeft ook in een kortfilm van Lieven DeBrauwer over het leven van  Guido Gezelle gespeeld.

Als docent geeft Arielle regelmatig masterclasses aan de Sibelius Academy (Helsinki) en enkele voormalige studenten van haar bekleden nu een vaste plaats in de beste orkesten van de wereld. Met haar uitgebreide ervaring als harpiste wil Arielle Valibouse de klankkwaliteit van de bekende “Franse harpschool” aan de jonge generatie doorgeven. Ze legt daarbij de klemtoon op een interessant repertorium van zowel solo- als kamer- en orkestmuziek.

Contact Arielle Valibouse