Menu

Intakeprocedure bachelor na bachelor in de landschapsontwikkeling

Kandidaat-studenten met een buitenlands bachelordiploma

Indien je over een buitenlands bachelor diploma beschikt, dien je eerst contact op te nemen met de centrale dienst ‘Foreign Student Admission’ van HOGENT.

Dit doe je door te mailen naar foreignstudentadmission@hogent.be met de vermelding van jouw nationaliteit en het land waar je jouw certificaten/diploma’s hebt behaald.
Er wordt je dan een digitaal aanvraagformulier toegestuurd met alle informatie en richt­ lijnen over welke documenten (gelegaliseerde kopijen en vertalingen van je diploma’s en supplementen) je dient te bezorgen.

Foreign Student Admission is de centrale dienst studentenaangelegenheden die beslist over jouw toelating tot de Hogeschool Gent. Pas wanneer je wordt toegelaten tot de Hogeschool Gent kan je je aanmelden voor een studie aan KASK & Conservatorium net zoals de andere studenten (met een Belgisch bachelor diploma, cfr infra).

Opgelet: Afhankelijk van het land van herkomst, kan deze procedure enkele maan­den in beslag nemen, dus meld je tijdig aan (vóór 1 juni).

Kandidaat-studenten met een van de onderstaande Belgisch bachelordiploma's

Indien je over een Belgisch diploma beschikt van volgende opleidingen hoef je GEEN intakeprocedure te doorlopen:

 • Bachelor in de agro­ en biotechnologie (afstudeerrichting groenmanagement)
 • Bachelor in de landschaps-­ en tuinarchitectuur
 • Bachelor in de toegepaste architectuur
 • Bachelor of Science in de architectuur
 • Master of Science in de architectuur
 • Bachelor of Science in de ingenieurwetenschappen architectuur
 • Master of Science in de ingenieurswetenschappen architectuur
 • Bachelor of Science in de geografie en de geomatica
 • Bachelor of Science in de geografie
 • Master of Science in de geografie
 • Master of Science in de stedenbouw en de ruimtelijke planning

Je kan rechtstreeks online registreren via https://webreg.hogent.be/ en je nadien inschrijven als student aan KASK & Conservatorium voor de opleiding Bachelor na Bachelor in de landschapsontwikkeling. Je kan je inschrijving volledig online afwerken.

Kandidaat-studenten met een ander Belgisch bachelor diploma

Indien je over een ander Belgisch bachelor diploma beschikt dan hierboven vermeld, dien je WEL een intakeprocedure te volgen.

 1. Vul via deze link het intakedocument zo nauwkeurig mogelijk in
 2. Maak een afspraak (met de coördinator van de opleiding) voor het intake­ gesprek met de oriënteringscommissie. Dit kan je doen door te mailen naar glenn.deliege@hogent.be.
 3. Tijdens een individueel intakegesprek zal men jouw motivatie ten aanzien van de Bachelor na Bachelor in de landschapsontwikkeling onderzoeken. De gegevens uit je intakeformulier vormen de basis voor het gesprek. Het is vooral belangrijk dat je de ele­menten uit je dossier kan toelichten en je studiekeuze en verwachtingen kan verduidelijken. Daarnaast wordt er gepeild naar interessepunten, algemene inzichten en denkvermogen op vlak van landschapsontwikkeling. Belangrijke eigenschappen zijn: kritische zin, betrokkenheid, gedrevenheid, doorzettingsvermogen en zelfdiscipline.
 4. De oriënteringscommissie neemt op basis van het intakeformulier en het intake­gesprek een beslissing over het al dan niet toelaten tot de opleiding Bachelor na Bachelor in de landschapsontwikkeling. Onmiddellijk na afloop van het intakegesprek word je op de hoogte gebracht van de beslissing. Indien je bent toegelaten tot de opleiding kan je je registreren en inschrijven als student aan KASK & Conservatorium.

Registreren en inschrijven als student aan KASK & Conservatorium

De registratie aan KASK & Conservatorium gebeurt online via https://webreg.hogent.be/ en kan je zelf thuis doen. 
Om te kunnen inschrijven heb je het ingevulde intakeformulier nodig, met de officiële toelating van de oriënteringscommissie tot inschrijven.

Vragen?

Meer informatie over de opleiding en het programma bij: glenn.deliege@hogent.be
eveline.steenhout@hogent.be (studietrajectbegeleider)