Menu
foto: Rachel Gruijters

foto: Rachel Gruijters

foto: Rachel Gruijters

foto: Rachel Gruijters

Bezoek ons

Infomomenten

Tijdens de infomomenten stellen we je onze opleidingen en afstudeerrichtingen voor. Ontdek wat studeren aan onze School of Arts inhoudt tijdens één van de infosessies. Onze docenten beantwoorden graag al jouw vragen en leiden je rond op de campus en in de ateliers. Daarnaast kan je ook de cursussen inkijken. Studie- en trajectbegeleiders zijn doorlopend aanwezig om je te informeren of verder te helpen.

Opendeurdag

Overweeg je een studie in kunst of vormgeving? Op zondag 28 april ben je van harte welkom op de opendeurdag van KASK & Conservatorium. Je verneemt er alles over onze opleidingen tijdens informatiesessies en kan de leslokalen, ateliers en infrastructuur bezoeken. Studenten brengen eigen werk en er zijn diverse speciale activiteiten. Kandidaten muziek kunnen die dag ook deelnemen aan CONSLive!

 • Zondag 28 april 2019 van 10:00 tot 17:00
  Campus Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent
  Campus Bijloke, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent
  Campus Grote Sikkel, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

CONS Live!

CONSLive!, de jaarlijkse voorbereidingsdag op de toelatingsproeven voor muziekstudenten. Je ontvangt er alle info over wat je kan verwachten van de opleiding en we gaan er na of je het vereiste niveau haalt. De instrumentdocenten begeleiden je doorheen de dag. Een aanrader voor wie nog vragen of twijfels heeft en voor wie zich nog wil vervolmaken voor de toelatingsproeven. CONSLive! vindt plaats op 28 april 2019. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht en kan via conslive@hogent.be.

 • Zondag 28 april 2019 van 10:00 tot 17:00

KASK Live!

Kandidaten voor de opleidingen interieurvormgeving en landschaps-en tuinarchitectuur kunnen doorheen het jaar deelnemen aan de LIVE-momenten. Op die dagen kan je een volledige namiddag les volgen en zelf live ondervinden hoe het er écht aan toegaat als je bij ons studeert.. Een aanrader voor iedereen die overweegt om voor een professioneel gerichte ontwerpopleiding te kiezen.
KASK LIVE vindt plaats op 27 februari en op 7 september 2019. Op beide data zijn er ook infonamiddagen. Je kan de twee combineren indien je dat wenst.
Deelname aan KASK Live is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via kasklive@hogent.be.

SID-in

De HoGent is elk jaar vertegenwoordigd op de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor schoolbezoeken. Op zaterdag staan de SID-in’s open voor alle bezoekers. Meer informatie vind je op www.ond.vlaanderen.be/sidin.

 • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  10-12 januari 2019 | Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Leuven
 • SID-in Oost-Vlaanderen
  17-19 januari 2019 | Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
 • SID-in West-Vlaanderen
  24-26 januari 2019 | Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
 • SID-in Antwerpen
  31 januari-2 februari 2019 | Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • SID-in Limburg
  14-16 februari 2019 | Limburghal, Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk
 •  

Graduation

Afstuderen in de kunsten is een feest. Tijdens het afstudeerfestival Graduation in juni presenteren laatstejaarsstudenten op diverse locaties in Gent hun werk. graduation2018.be.

Studieadvies

Vragen omtrent je studiekeuze? Contacteer je studietrajectbegeleider. Bij hem kan je terecht met vragen over aangepaste studieprogramma's, de keuzes in afstudeertrajecten, keuzevakken enz. Meer informatie vind je hier.