Menu

Tips & tricks

Kom naar de infosessie

KASK & Conservatorium organiseert elk jaar een infosessie boordevol interessante info. De exacte datum zal aangekondigd worden via de website en de interne nieuwsbrieven.

Verzekeringen

Wat moet je doen als bagage gestolen wordt? Of wat als je snel terug naar huis moet? Wees gerust. Je vertrekt niet zonder een Hogent verzekering. Je vindt meer info op hogent.be.

Taalperikelen

De EILC (Erasmus Intensive language courses) cursussen bieden aan Erasmusstudenten de gelegenheid om ter plaatse een intensieve taalcursus te volgen van enkele weken en bereiden zo je studie in een vreemde taal voor. EILC cursussen worden niet voorzien voor Engels, Frans, Spaans en Duits. Een EILC cursus is niet verplicht, maar kan deel uitmaken van je studieprogramma en je een aantal studiepunten opleveren. Meer info vind je op de EILC website. Met vragen kan je terecht bij de dienst internationalisering.

Post je kot op facebook

Wat doe je met je kot als je voor enkele maanden naar het buitenland gaat? Misschien heeft een uitwisselingsstudent die in KASK & Conservatorium komt studeren, interesse. Geef de info door aan de mobiliteitscoördinator van KASK & Koninklijk Conservatorium. . Die bezorgt je de stappen die je moet ondernemen alsook de formulieren om je kot legaal onder te verhuren. Post je kot ook in de facebookgroep van Hogent voor exchange incoming students.

Naar het buitenland tijdens je studies

Het kunstenveld strekt zich vanzelfsprekend over stads-, land- en zelfs continentale grenzen uit. Internationale ervaring opdoen binnen je studieprogramma is dan ook een belangrijk aspect van je opleiding. KASK & Conservatorium heeft doorheen de tijd een uitgelezen internationaal netwerk ontwikkeld met partnerinstellingen en organisaties die je helpen je te oriënteren in je artistieke parcours.

Gedurende je opleiding kan je gedurende een semester of een volledig academiejaar in het buitenland gaan studeren. De eenvoudigste en meest toegankelijke manier om dit te doen is binnen het kader van het Erasmus+ studieprogramma. Als student kan je kiezen uit een lijst van partnerinstellingen waarmee de school een overeenkomst heeft. Daarnaast hebben we een aantal bilaterale akkoorden met instituten buiten Europa. Behalve om te studeren, kan je ook naar het buitenland trekken voor je stage.