agenda & nieuws

Zwart Wild bezet de zalen van een voormalige nijverheidsschool in Gent (07.03.16)

Artist-run platform Zwart Wild bezet de zalen van een voormalige nijverheidsschool in Gent met de tentoonstelling 'The Act of Staring Into The Sun'. 

Op 19 maart 2016 wordt de avond om 17u30 ingezet met een soloproject van Bert Dockx. Bij zonsondergang opent de tentoonstelling met werk van jonge en opkomende beeldende kunstenaars die zich verhouden tot cinema, populaire media en verslaggeving. De kunstenaars onderzoeken de voorstellingen waarlangs de realiteit aan ons verschijnt en herwerken deze tot video, performance en sculpturaal werk. Thema's als migratie, identiteit en beeldvorming komen, al dan niet vanuit een persoonlijke betrokkenheid, aan bod. Er wordt werk getoond van Emmanuel van der Auwera, Margarita Maximova, Maarten De Vrieze, Saddie Choua, Mark Pozlep, Jelena Vanoverbeek (oud-studente grafisch ontwerp), Kobe Wens, Mathias Prenen (oud-student vrije kunsten), Vesna Faassen & Lukas Verdijk. Tot slot brengt Débruit om 23u30 een elektronische live-set waarin hij koud klinkende Afrikaanse ritmes laat samensmelten met de jaren '80 sfeer van New York. Débruit is ondertussen internationaal doorgebroken, maar is voor het eerst te zien in Gent!

www.debruit.com


ZA 19/03 (17u30-01u00)
17u30-19u00 BERT DOCKX SOLO
19u00-00u00 EXPO
23u30-00u30 DEBRUIT LIVESET

ZO 20/03 (17u00-21u00)
EXPO & FINISSAGE

LOCATIE: LINDENLEI 38, GENT


ZWART WILD
Zwart Wild is een artist-run platform, dat kunstvormen samenbrengt, de Gentse kunstscène ruimte geeft, netwerken verbindt en last heeft van prestatiedrang. Zwart Wild ontwerpt, cureert, bouwt, bezet, bevraagt, ...
www.zwartwild.be
www.facebook.com/zwartwild

Met dank aan: Stad Gent, Smart, Kask, Nucleo, Vedett, Jetimport, Hopduvel en PPG Coatings.

nieuws

archief