agenda & nieuws

Zangstudente Emma Posman geselecteerd voor Koningin Elisabethwedstrijd 2018 (06.03.18)

Emma Posman werd als 1 van 64 kandidaten geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Tijdens de eerste ronde en de halve finale stellen de kandidaten een recital met pianobegeleiding voor. Voor hun prestatie tijdens de finale worden ze begeleid door het Symfonieorkest van de Munt o.l.v. Alain Altinoglu. We duimen alvast voor Emma!

Een kleine maand geleden behaalde Emma Posman (sopraan), masterstudente klassieke muziek - zang, een finaleplaats in de Honda Competition for Classical Music. De muziekwedstrijd wordt uitgeschreven voor studenten van acht Belgische conservatoria. In november 2017 belandde ze in de finale van de Voix Nouvelles-wedstrijd, geselecteerd door de Muntschouwburg.

Emma Posman is laatstejaarsstudente in de master muziek - klassieke muziek. Haar docente is Hendrickje Van Kerckhove, naast Marcos Pujol en de andere lesgevers van de zangklas van het Koninklijk Conservatorium. 

Niet aan haar proefstuk toe

Emma Posman won tweemaal de solistenwedstrijd van ons Conservatorium  en kreeg hierdoor de kans om met orkest op te treden o.l.v. Dirk Brossé. Ze werd finaliste in de Maria Caniglia-competitie in Sulmona, Italië. Ze won de derde prijs in de internationale wedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel. 

In operaproducties zong ze rollen in onder meer Turn of the Screw (Britten),  Armide (Gluck), Dido and Aeneas (Purcell) , L’incoronazione di Popea (Monteverdi),  L’enfant et les sortileges (Ravel) en stond vaak op de planken tijdens opera- en operettescenes in de Vlaamse Opera in Gent.

Emma Posman is ook actief als soliste in oratoria en concerten en heeft veel ervaring met het uitvoeren van hedendaagse composities.

Wie graag Emma Posman even aan het werk ziet en hoort, kan dat hier doen:

nieuws

archief