agenda & nieuws

Who’s Afraid of Virginia Woolf geselecteerd voor Theaterfestival (26.06.20)

Het Theaterfestival maakte haar selectie voor het komende festival bekend. Eén van de geprogrammeerde voorstelling is 'Who's Afraid of Virginia Woolf' in een uitvoering van Wolf Wolf, ofwel KASK Drama alumni en studenten Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst. Het is uitzonderlijk dat een afstudeervoorstelling geselecteerd wordt voor het festival.

Uit het juryrapport:

Niet de grote kleppers stolen dit jaar het hart van de jury, wel een groep dramastudenten. Hun versie van Who’s Afraid of Virginia Woolf verenigt het beste van theater: een hedendaagse schriftuur, een intelligente scenografie, existentieel drama en vier gulzige spelers die de wereld willen veroveren. Van dat kaliber willen we nog wel meer klassiekers zien!

Het festival wil deze editie openheid verdedigen, voorbij de geslotenheid, de polarisering, de beperkte verbeelding, het ons-kent-ons, de voorgeschreven antwoorden, de angst voor het onbekende, het eigen belang. In de wereld, in de stad, maar ook bij onszelf. Binnen deze krijtlijnen werken we vandaag hard aan de voorbereidingen van de voorstellingen en het reflectieprogramma.

Het TheaterFestival houdt opnieuw halt in Brussel. Kaaitheater wordt het kloppende festivalhart. Gevierde Brussels huizen als BRONKS, Beursschouwburg, KVS, Westrand/Dilbeek e.a. zijn onontbeerlijke festivalpartners.

nieuws

archief