agenda & nieuws

Thomas Desmet maakte het Beste Boekontwerp en Sanne Dewilde het Beste Beeldboek (29.10.18)

Op initiatief van GAU (Groep Algemene Uitgevers), SOFAM (Auteursvennootschap voor visuele kunstenaars) en de stichting BOEK.BE worden bij de opening van de boekenbeurs prijzen voor best vormgegeven boeken uitgereikt. Thomas Desmet, coördinator Grafisch Ontwerp in KASK, wint de prijs voor Beste Boekontwerp voor een boek over Bernd Lohaus (Blumen). Thomas werd voor het ontwerp bijgestaan door Emma Vanhille, afgestudeerd aan KASK.

De prijs voor Beste Beeldboek ging naar Sanne De Wilde voor haar fotoboek over Pingelap, een eiland van 1,8 vierkante kilometer en 250 inwoners, eerder bezocht en beschreven door neuroloog Oliver Sacks, met een opvallend hoge populatie van kleurenblinden. Zij studeerde af in KASK (fotografie) in 2012.

De eervolle vermelding categorie Beste Beeldboek ging naar een boek van fotograaf Dirk Braeckman (alumnus KASK en gastdocent), vormgegeven door Luc Derycke en Jeroen Wille (beide docenten in de afstudeerrichting Grafisch Ontwerp). Je leest er alles over op debestvormgegevenboeken.be

nieuws

archief