agenda & nieuws

Simon Delobel wordt nieuwe directeur van KIOSK (26.06.20)

Simon Delobel wordt vanaf oktober 2020 directeur van KIOSK, de ruimte voor actuele kunst die gehuisvest is in, en verbonden is aan KASK & Conservatorium. Hij volgt daarmee Wim Waelput op.

Simon Delobel (Rijsel, 1981) leidt momenteel de projectruimte Moonstreet in Antwerpen. Moonstreet is het antwoord op trampoline (2013-2018), een galerieruimte die hij op eigen initiatief opstartte. Tot vandaag coördineert hij ook de afstudeerrichting Vrije Kunsten (binnen de master Beeldende Kunsten) aan KASK & Conservatorium in Gent. Eerder was hij werkzaam als curator bij verschillende privé-stichtingen zoals de Verbeke Foundation in Kemzeke of het Art Center Hugo Voeten in Herentals. Delobel behaalde een master kunstgeschiedenis en een master museologie aan de École du Louvre in Parijs.

"Ik ben ontzettend blij een nieuw hoofdstuk te kunnen schrijven van een tentoonstellingsplek die ik jarenlang op de voet heb gevolgd. De invulling die ik voor ogen heb, betrekt net zo goed erkende als onconventionele kunstenaarspraktijken. Het gegeven van de solotentoonstelling dat het DNA van KIOSK uitmaakt, zet ik verder. Bovendien zou ik graag een platform initiëren voor online artistieke projecten en experimentele kleinschalige presentaties die worden uitgediept aan de hand van een reflectief programma. Op deze manier wil ik kansen bieden aan waardevolle initiatieven die doorgaans onder de radar blijven. Ik hoop van KIOSK een pertinente plek te maken die in verbinding staat met KASK & Conservatorium waar het een uitdagende historische ruimte ter beschikking heeft.” — Simon Delobel

“De vzw Kunstensite is bijzonder verheugd om Simon Delobel te mogen verwelkomen als opvolger van Wim Waelput. We zijn ervan overtuigd dat hij een verrassend nieuw hoofdstuk zal schrijven voor KIOSK, zoals dat in de afgelopen 10 jaar met verve op de (internationale) kaart is gezet en werd geleid door Wim Waelput. Het voorstel waarmee Simon de jury van de selectiecommissie wist te overtuigen, belooft een eigenzinnig en in alle opzichten inclusief programma voor de toekomst van KIOSK.” — Claudine Hellweg, voorzitter vzw Kunstensite

De selectiecommissie bestond uit:

  • Lars Kwakkenbos, decaan KASK & Conservatorium en voorzitter van de selectiecommissie 
  • Claudine Hellweg, artistiek leider Kunst in Huis en voorzitter Bestuur vzw Kunstensite
  • Daniel Blanga Gubbay, artistiek co-directeur Kunstenfestivaldesarts
  • Bambi Ceuppens, docent antropologie van de kunsten KASK & Conservatorium en senior researcher en curator hedendaagse Afrikaanse kunst in het KMMA
  • Feiko Beckers, artistiek docent performance KASK & Conservatorium
  • Emmanuel Depoorter, vakgroepvoorzitter Autonome Kunsten KASK & Conservatorium
  • Liene Aerts, stafmedewerker artistieke projecten KASK & Conservatorium

KIOSK presenteert sinds 2006 actuele beeldende kunst met werk van opkomende (inter)nationale kunstenaars. De tentoonstellingsruimte ligt op de Bijlokesite in het historische Louis Cloquet gebouw, een voormalig didactisch anatomisch auditorium.

Dit jaar mag KIOSK haar 10-jarig bestaan in deze ruimte vieren. De solotentoonstelling van Philippe Van Snick is de 41ste realisatie in de rij en kan nog tot en met 10 juli 2020 bezocht worden.

KIOSK is een initiatief van vzw Kunstensite en KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest. KIOSK ontvangt steun van de Vlaamse Overheid en Stad Gent.

WWW.KIOSK.ART

nieuws

archief