agenda & nieuws

Reclaiming The School: goedgekeurde projecten uit ronde 1 (06.10.20)

Voor het zomerreces lanceerde KASK & Conservatorium een project-oproep naar studenten en personeel om hen zelf aan zet te brengen om binnen de huidige pandemie relevante initiatieven in onze school te ontplooien. Deze week zette de onderzoeksraad het licht op groen voor volgende drie projecten:

Reclaiming the digital infrastructure

Autonome vormgeving en de vereniging Constant bevragen de online-tools die onze school gebruikt en zoeken naar alternatieven die participatie, collectiviteit, creativiteit en discussie vrijwaren. ‘Als school moeten we kritisch zijn op onze eigen interactie daarmee. Wat is de maatschappelijke bijdrage die we bevorderen door deze tools te gebruiken? Hoe helpt dit studenten een onafhankelijke, creatieve artistieke praktijk te ontwikkelen? Als de school online gaat, dan betekent "reclaiming the school" ook het reclaimen van digitale infrastructuur.’
Contactpersoon: peter.westenberg@hogent.be (docent)

Garden Happenings

In een samenwerking tussen collega’s curatorial studies, vrije kunsten en landschaps-en tuinarchitectuur met onder meer Komplot en Netwerk wordt de rol, betekenis en mogelijkheden van de tuin in kunst en kunstonderwijs onder de loep genomen. Hoe de buitenruimte kan ingezet worden als atelier/werkruimte is de centrale vraagstelling. 
Contactpersoon: godart.bakkers@hogent.be (docent)

Afternoon-Tea

A light meal served between 5 and 6 o’clock. Tweewekelijks nodigen we een gast uit, met voorkeur online tussen 17 en 18 uur op een donderdagnamiddag. Alle gasten zijn afkomstig uit het brede kunstenveld. Zij serveren ons een lichte maaltijd in de vorm van een lezing. Door de focus niet enkel te leggen op eigen werk, maar ook zaken die hen inspireren of die ze belangrijk achten, zal de lezingenreeks genieten van een grote variëteit, relevantie en complexiteit. Echter steeds verteerbaar. Iedereen mag aanschuiven. Onze Afternoon Tea ruimte is oneindig groot.
Contactpersonen: zoe.pecqueux@student.hogent.be, laura.martens@student.hogent.be, joram.decocker@student.hogent.be (studenten grafisch ontwerp)

nieuws

archief