agenda & nieuws

Projectoproep: Reclaiming the School! (10.07.20)

Het hoger kunstonderwijs heeft zich de afgelopen maanden enorm moeten aanpassen. Naar aanleiding van de lockdown en het contactluw onderwijs werden halsoverkop heel wat nieuwe onderwijs- en werkvormen geïntroduceerd. Ondanks bijzonder veel inspanningen van docenten en studenten is het duidelijk dat een verregaande digitalisering van ons onderwijs en het werken en leven op een campus waar fysieke contacten en ontmoetingen minder evident zijn, ons voor tal van ongemakken en uitdagingen stelt. 

Momenteel wordt het komende academiejaar achter de schermen volop voorbereid. Vanuit het decanaat, opleidingscommissies en vakgroepen wordt hard gewerkt om dit voor iedereen zo comfortabel als mogelijk te laten verlopen.

In onze school is echter nog heel wat meer potentieel aanwezig om mee te denken. Dat potentieel willen we aan bod laten komen en versterken door het ondersteunen van een aantal projecten die vertrekken vanuit de vraagstelling hoe je kunstonderwijs en een kunstschool in corona-tijden kan laten floreren. Het Onderzoeksfonds Kunsten maakt € 50.000 aan onderzoeksmiddelen vrij voor de implementatie van goede, creatieve ideeën van docenten en studenten over hoe kunstenonderwijs en een kunstschool ook in virustijden kunnen enthousiasmeren. 

Alle personeelsleden en alle studenten kunnen projecten indienen, zowel individueel als in groep. Er is daarbij uiteraard een diversiteit van insteken mogelijk: pedagogisch, praktisch-organisatorisch, communicatie, community-gericht, …

Een voorstel indienen voor deze oproep kan tot 13 september 2020 via het sjabloon. 

Projecten kunnen van start gaan vanaf begin oktober 2020. 

Lees de volledige projectoproep Reclaiming the School! hier

Download het sjabloon voor het projectvoorstel.

nieuws

archief