agenda & nieuws

Oproep: Arts in Society Award voor kunststudenten (27.09.17)

Heb jij een bijzondere belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen? Ben je geprikkeld om deze creatief te vertalen? Durf je het vertrouwde terrein verlaten om een project op poten te zetten, samen met een kwetsbare doelgroep zoals mensen in armoede, ouderen, personen met een beperking, kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties, …?

Doe dan mee aan Arts in Society Award

Arts in Society Award is een initiatief van Cera, KASK & Conservatorium / School of Arts Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts en Sint Lucas Antwerpen. Met Arts in Society Award willen we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines en sociale organisaties samen een kunstproject laten ontwikkelen, dat een antwoord biedt op of een reflectie stimuleert over een maatschappelijke uitdaging.

Voor wie?

 • Deze projectoproep is gericht aan alumni, onderzoekers, bachelor- en masterstudenten en studenten van de specifieke lerarenopleiding van het KASK & Conservatorium / School of Arts Gent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts en Sint Lucas Antwerpen. Je kan meerdere keren deelnemen aan Arts in Society Award, maximum één keer als bachelorstudent, maximum één keer als masterstudent, maximum één keer als alumnus en maximum één keer als onderzoeker.
 • Individueel of in groep: we moedigen een samenwerking tussen studenten aan, maar je kunt ook als individuele student een projectvoorstel indienen.

Waarom deelnemen?

 • Samen met de socialprofitorganisatie kun je na realisatie van je project een budget voor de gemaakte kosten ontvangen. Voor projecten met een individuele student is er tot 1.000 euro werkingsbudget, voor projecten met minstens 2 studenten is er tot 2.500 euro werkingsbudget. Het budget is bestemd voor zowel de organisatie als de student(en), maar wordt uitbetaald aan de organisatie.
 • Je project past misschien wel in een opleidingsonderdeel dat je volgt. Vraag dit zeker na bij je docenten!
 • Je krijgt de kans om samen te werken met andere kunstenaars en een socialprofitorganisatie.
 • Je wordt ondergedompeld in een participatief proces en bent een unieke ervaring rijker!
 • Een project met een kwetsbare doelgroep is een pluspunt op je cv.

Hoe deelnemen?

 • Download het deelnameformulier op www.cera.be.
 • Duid, in overleg met je opleidingsverantwoordelijke, een coach/promotor aan die je zal coachen tijdens het project.
 • Maak een socialprofitorganisatie in Vlaanderen of Brussel warm voor je projectidee. Op www.desocialekaart.be of www.netwerktegenarmoede.be (onder ‘onze-verenigingen’) vind je organisaties in jouw buurt. Ook via www.cera.be/nl/MaatschappelijkeProjecten vind je per postcode of gemeente socialprofitorganisaties terug.
 • Werk aan de hand van het deelnameformulier een projectvoorstel uit samen met je collega-studenten, je promotor en de organisatie. Wisselwerking met de organisatie en participatie van de doelgroep zijn een must. De voorbereiding van het project moet dus in nauw overleg met de betrokken partijen gebeuren.
 • Dien het deelnameformulier in ten laatste op 8 november 2017. Ten laatste tegen eind november 2017 laten we je weten of je project geselecteerd is en kan de uitvoering van de gekozen projecten starten.
 • Stuur het deelnameformulier ten laatste op 8 november 2017 naar Cera, t.a.v. Mariette Van Eyken (mariette.vaneyken@cera.be)

Vragen?

 • 016 27 96 27 – stephanie.desmet@cera.be

nieuws

archief