agenda & nieuws

Nieuwe film Nathalie Teirlinck in de bioscoop vanaf 8 februari (23.01.17)

Vanaf 8 februari kan je 'Le Passé Devant Nous' gaan bekijken in de bioscoop. In de eerste langspeelfilm van alumna en gastdocente film Nathalie Teirlinck wordt Alice onverwacht geconfronteerd met haar zesjarig zoontje dat ze bij de geboorte achterliet. Sinds haar afstuderen in 2007 werden haar drie kortfilms ‘Anémone’(2006), ‘Juliette’ (2007) en ‘Venus vs Me’ (2010) gelauwerd op tal van (inter)nationale filmfestivals waaronder Berlijn, Locarno en The European Film Awards. Daarnaast regisseerde ze videoclips van Novastar en Admiral Freebee. In de theaterwereld is Nathalie Teirlinck gekend van de internationaal circulerende theaterproducties ‘Send All Your Horses’ (2009), ‘Yesterday’ (2011), ‘Staring Girl’ (2012) en ‘Slumberland’ (2015), waarvan de laatste twee producties werden geselecteerd voor Het Theaterfestival.

Le Passé Devant Nous

Wanneer haar ex-vriend omkomt in een auto-ongeval, wordt Alice onverwacht geconfronteerd met haar zesjarig zoontje dat ze bij de geboorte achterliet. Zijn aanwezigheid bedreigt niet alleen haar routineuze bestaan als luxe-escorte maar legt ook sterk onderdrukte emoties bloot. Twijfel slaat opnieuw toe. Slaagt ze er na de vele verloren jaren deze keer wel in om een moeder voor hem te zijn?

‘Le Passé devant Nous’ vertelt het ontroerende maar hartverwarmende verhaal van Alice en Robin. Verdeeld tussen de angst voor intimiteit en het verlangen naar geborgenheid probeert Alice haar rol als ouder op te nemen. Maar wat betekent een bloedband zonder gedeeld verleden? Kan liefde angst overwinnen?
Een diepmenselijk portret over twee verloren zielen, over het ontwrichtende maar ook tedere gevecht elkaar en zichzelf terug te vinden.

"Intelligent, integer, intens drama van en door fascinerende vrouwen" Ward Verrijken - VRT
“Een emotionele tour de force in een universele filmtaal” Cinevox
“Indrukwekkend debuut”  Kurt Van der Maele - De Morgen

nieuws

archief