agenda & nieuws

Music Theatre Platform Ghent zoekt jonge kunstenaars, artistieke teams en gezelschappen (16.05.17)

Music Theatre Platform Ghent ontvangt graag voorstellen voor hun Summer Academy programma. 

Music Theatre Platform Ghent (MTPG) is een nieuw initiatief van vier culturele partners op de Bijlokesite: LOD Muziektheater, Muziekcentrum De Bijloke, KASK en Conservatorium / School of Arts Gent en SPECTRA ensemble. Alle partners werken in het internationale landschap van hedendaags muziektheater en transmediale performance. De modi operandi verschillen, maar zijn complementair binnen de organisatie van het Music Theatre Platform Ghent.

The Summer Academy wil jonge kunstenaars, artistieke teams en gezelschappen begeleiden die zin hebben om een artistiek idee binnen het veld van de hedendaagse muziek theater en/of transmediale performance uit te werken. Het MTPG biedt coaching aan van erkende artiesten en leraren, en een professioneel nieuw muziek ensemble met de technische en logistieke steun van een welvoorzien productiehuis. Indien je geslecteerd wordt om deel te nemen, biedt het MTPG je een verblijf aan van één tot drie weken in Gent en een oefenruimte in de Bijlokesite. 

Indien je geïnteresserd bent, stuur een applicatiebrief naar: LOD muziektheater t.a.v. Hans Bruneel, Bijlokekaai 3, 9000 Gent of naar ann@lod.be. De brief moet de motiviatie, een omschrijving van het project of een onderzoeksvoorstel, een portofolio en een biografie van alle deelnemers. De deadline is 8 juni 2017. 

Meer informatie op: http://www.cultuurnet.be/nl/vacaturebank/call-submissions-summer-academy

nieuws

archief