agenda & nieuws

Lars Kwakkenbos nieuwe decaan KASK & Conservatorium (19.09.19)

Lars Kwakkenbos wordt vanaf 23 september 2019 de nieuwe decaan van KASK & Conservatorium, de school of arts van HOGENT en Howest. Hij volgt daarmee Wim De Temmerman op.

Lars Kwakkenbos is momenteel voorzitter van de vakgroep Film, Fotografie en Drama en lector in verschillende geledingen van KASK & Conservatorium. Hij is aan de school of arts verbonden sinds 2008. 

Lars Kwakkenbos (44) behaalde een master in Kunstwetenschappen en een master in Geschiedenis, beide aan de KULeuven. Naast zijn opdracht bij KASK & Conservatorium is hij actief betrokken bij #NoFilter, een samenwerking van Kunstenfestivaldesarts met Jeugdhuis Chicago en de VMJ-D’Broej en TransfoCollect in Brussel. Hij was voordien redacteur en dramaturg bij het Kunstenfestivaldesarts en schreef onder andere voor De Standaard en Klara (2002-2007), De Morgen, Etcetera, Rekto:Verso, A+, De Blauwe Kamer etc. Hij schreef mee aan het Jaarboek Architectuur Vlaanderen (2007-2008) en aan het Cultuurplan voor Brussel (2009).

Koen Goethals, algemeen directeur HOGENT, licht toe: “De bestuursleden van HOGENT erkennen in Lars een getalenteerd en gedreven persoon die vanuit vernieuwende en frisse ideeën en in nauwe samenwerking met alle medewerkers KASK & Conservatorium verder zal uitbouwen tot een landmark in het hoger kunstonderwijs en het kunstenveld. Ze hebben hierin het volste vertrouwen en wensen hem hierbij veel succes. Voorts drukt het bestuur ook haar waardering uit voor Wim De Temmerman die door zijn jarenlange inzet KASK & Conservatorium heeft gevormd tot het gerespecteerde instituut dat het vandaag is.

Lars Kwakkenbos kijkt uit naar zijn start: “Onze school heeft zich de voorbije decennia ontwikkeld tot een ijkpunt voor eigentijds en werelds onderwijs in en rond de kunsten, in Vlaanderen en daarbuiten. Ik ben enorm trots en blij dat ik KASK & Conservatorium en het werk van alle collega’s en studenten in Gent en Kortrijk in goede banen mag helpen leiden.”

foto: Willem Vermoere

foto: Willem Vermoere