agenda & nieuws

HOGENT blijft bij start academiejaar in code geel (16.09.20)

HOGENT start het academiejaar in code geel, dus ook KASK & Conservatorium. Eerder vandaag, woensdag 16 september, communiceerden UGent, UAntwerpen en UHasselt dat ze het academiejaar in code oranje zullen starten. HOGENT wil die beslissing nu nog niet nemen. Het pandemieniveau voor het onderwijs in Vlaanderen staat vooralsnog op geel.

Voor de studenten, en vooral de eerstejaarsstudenten is fysieke aanwezigheid bijzonder belangrijk om een vlotte start te maken. De eigenheid van het onderwijs aan hogescholen vraagt maximaal fysiek vaardigheidsonderwijs.

HOGENT is zeer goed voorbereid om het academiejaar veilig in code geel te starten:

  • de mondmaskerplicht op de campus, in de gebouwen en tijdens de lessen blijft van kracht
  • de bezetting op de campus en de  klaslokalen is gehalveerd en lessen worden alleen gegeven in goed verluchte leslokalen. De lesduur is beperkt in functie van de ventilatiemogelijkheden
  • het HOGENT-contacttracingsysteem stelt ons in staat stellen om alert te reageren bij een besmetting en zo de verspreiding van het virus te beheersen
  • in hogescholen is lesgeven in kleinere groepen en practica meer gebruikelijk, onderwijs in aula's met grote groepen komt minder voor. De code oranje die de universiteiten afkondigen, hebben vooral impact op hun aulabezetting.
  • HOGENT staat ook in nauw contact met de lokale crisiscellen van Gent, Aalst en andere steden en gemeenten waar HOGENT-campussen gevestigd zijn, en met de bevoegde Vlaamse en federale overheid om snel en collegiaal te kunnen reageren.

HOGENT vraagt met aandrang aan alle medewerkers en studenten om de geldende coronamaatregelen zeer zorgvuldig op te volgen, ook na de lessen en buiten de hogeschool.

nieuws

archief