agenda & nieuws

Harprecitals van Marianne Hofman tijdens We Share Music week van Gent Festival van Vlaanderen (09.11.17)

Marianne Hofman, masterstudente klassieke muziek – harp, speelt vier harprecitals tijdens de We Share Music week van Gent Festival van Vlaanderen. Deze keer geen podium in een concertzaal voor Marianne, ze neemt haar harp mee naar Oost-Vlaamse zorgcentra. Ze brengt er een programma ten gehore met werken van o.a. Händel, Spohr, Glinka, Fauré en Jongen.

Concerten

 • Maandag 20 november 15:00 uur, VZW Vincenthof - Campus Sint-Vincentius – Kapel
  Gasthuisstraat 10 - 9041 Oostakker
 • Dinsdag 21 november 15:00 uur, WZC De Linde - Polyvalente zaal
  Schoolstraat 33B - 9950 Waarschoot
 • Donderdag 23 november 15:00 uur, WZC Den Anker - Ondergrondse parking
  Anker 15 - 9260 Wichelen (Serskamp)
 • Vrijdag 24 november 14:30 uur, Zorgdorp De Pastorij - De Plesj
  Pastorijweg 2 - 9450 Denderhoutem

Marianne Hofman is geboren op 30 januari 1995 in Arnhem. Vanaf haar zesde jaar speelt ze harp, eerst op de muziekschool, vervolgens bij Diana de Vries (eerste harpiste van het Gelders Orkest). Op haar 14de ging ze naar Jong Talent van het Artez Conservatoriom in Arnhem, waar ze studeerde bij Manja Smits. In 2011 stapte ze over naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze studeerde bij Ernestine Stoop. In 2013 heeft ze daar haar VWO diploma gehaald, en in 2014 haar propedeuse harp. Sinds sept. 2014 studeert ze aan de School of Arts (Koninklijk Conservatorium) in Gent, bij Arielle Valibouse waar ze in 2017 haar Bachelor diploma met onderscheiding behaalde en dit jaar haar Master opleiding hoopt af te sluiten.
Daarnaast volgde ze verschillende masterclasses o.a. bij Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Anneleen Lenaerts, Anaïs Gaudemard ,Fabrice Pierre,  Lavinia Meijer, Edward Witsenburg, Natalia Shameyeva en Patrizia Tassini.
Ze heeft prijzen gehaald op internationale wedstrijden, en diverse optredens gedaan zowel solo als met orkesten in binnen- en buitenland. Zo heeft ze afgelopen jaar het Harp concerto van Glière, Boïeldieu en Morceau de Concert van Saint-Saëns meerdere keren mogen spelen. Daarnaast is ze solist geweest met het stuk Danses : Danse Sacrée et profane van Debussy met het symfonieorkest van het Conservatorium te Gent.

nieuws

archief