agenda & nieuws

Graduation 2020: de nazomereditie (12.06.20)

Ons Graduation festival vormt meestal de uitbundige afsluiter voor de zomervakantie. Dit jaar dwingt de coronacrisis ons niet alleen tot het herdenken van het volledige academiejaar, maar ook van ons afstudeerfestival.

We beslisten om onze studenten de kans te geven om tijdens de zomer in de ateliers en oefenruimtes te werken en hun werk in augustus en september aan de afstudeerjury's te presenteren. Bijgevolg zal Graduation dus in september plaats vinden, van 7 tot 22 september. We doen er alles aan om er in de mate van het mogelijke een fysiek en feestelijk festival van te maken. Toch flankeren we de real life plannen met een nog steviger online platform. De festivalonderdelen voorzien een online programma dat niet afhankelijk is van een eventueel opflakkerend coronavirus.

We kunnen al meegeven dat mode geen klassieke show organiseert, maar werkt aan intiemere presentatievormen van de collecties. De tentoonstelling neemt campus Bijloke in van 18 tot 22 september. Meer info over de andere festivalonderdelen volgt nog.

Graduation 2020 wordt in ieder geval een uitzonderlijke editie waarmee we, ondanks de omstandigheden, de afstudeerprojecten van de laatstejaarsstudenten optimaal willen presenteren.

Opening tentoonstelling Graduation 2019

Opening tentoonstelling Graduation 2019

nieuws

archief