agenda & nieuws

Gentse muziekscene lanceert livestream platform ‘Sound of Ghent’ (25.09.20)

Democrazy, Gent Festival van Vlaanderen, Handelsbeurs Concertzaal, MIRY Concertzaal en Kunstencentrum Vooruit bundelen de krachten en lanceren het nieuwe platform ‘Sound of Ghent’.  Vanaf 1 oktober presenteren ze via dit platform een gevarieerd concertprogramma van hoogkwalitatieve livestreams. Pop, rock, jazz, hiphop, klassiek: het kan allemaal.

Gedreven door de problematiek van de gereduceerde publieksaantallen in de concertzalen, gingen de Gentse concertpartners samen op zoek naar een formule om zoveel mogelijk publiek te kunnen blijven bereiken. Zo ontstond ‘Sound of Ghent’, een digitaal  verlengde van de concertzaal. Voor 5 euro kan je vanuit je huiskamer een livestreamconcert beleven van de beste beeld- en geluidskwaliteit. Via een chat- en applausfunctie zetten ze maximaal in op interactie met het publiek.

De gemeenschappelijke concertagenda zal maandelijks worden bekendgemaakt. Een online ticket kost 5 euro en is vanaf 1 oktober te verkrijgen. Alle info via www.soundofghent.be

Het eerste concert dat MIRY Concertzaal via het platform zal uitzenden is dat van het Symfonieorkest van KASK & Conservatorium op 13 november.

nieuws

archief