agenda & nieuws

Filmdocenten KASK halen veelvuldig de selecties van internationale filmfestivals (26.09.16)

Le Ciel Flamand, na Offline de tweede speelfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert, werd uitgenodigd voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastián (16-24 september). De film werd er vertoond in het New Directors programma en dong zo mee naar de Kutxabank New Directors Award .

Souvenir, de tweede speelfilm van Bavo Defurne met Isabelle Huppert in de hoofdrol, ging eind augustus in wereldpremière op het Filmfestival van Angoulème. Begin septemeber beleefde de film zijn Noord-Amerikaanse première op het Toronto International Film Festival.

Le passé devant nous, het speelfilmdebuut van de Gentse regisseuse Nathalie Teirlinck, was de slotfilm van het Filmfestival Oostende dat dit jaar op zaterdag 17 september eindigde. Teirlincks debuut werd die avond in wereldpremière vertoond.

Lili, de nieuwste film van An van. Dienderen werd geselecteerd als openingsfilm voor het 25FPS festival in Zagreb, en voor het message to man festival in St Petersburg. Haar film Letter Home werd eveneens geselecteed voor message to man in en voor het Japanse Forum Image Festival Tokyo, Fukuoka, Kyoto, Nagoya and Yokohama.

nieuws

archief