agenda & nieuws

Dorian Jespers wint Ammodo Tiger Short Competition op IFFR (28.01.20)

Dorian Jespers (alumnus KASK FILM) wint de Ammodo Tiger Short Competition op International Film Festival Rotterdam - IFFR voor zijn afstudeerfilm Sun Dog.

Elk jaar viert IFFR de kracht van kort: films van over de hele wereld, allemaal onder de 65 minuten, dingen mee naar drie Ammodo Tiger Short Awards. Het zijn artistieke kunstenaarsfilms, grappige animaties, meeslepende verhalen en alles wat daartussenin zit. Een jury beslist welke films ervandoor gaan met de drie prijzen, elk goed voor een geldbedrag van €5.000.

Die jury bestaat dit jaar uit de recent aangestelde directeur van Kunsthal Rotterdam Nathanja van Dijk, de Franse filmmaker en voormalig Tiger Award for Short Films-winnaar Safia Benhaim (La fièvre, op IFFR 2014), en de filmcurator en schrijver Greg de Cuir Jr. (geboren in Los Angeles, woonachtig in Belgrado).

De jury roemt Jespers om hoe hij in zijn afstudeerfilm Sun Dog “zijn verhaal over een dwalende jongeman aan het eind van de wereld op een visionaire manier benadert. Dit subjectieve werk toont de waanzin die optreedt bij geestdodende arbeid in een harde en meedogenloze omgeving. De unheimliche slotscène waarin twee zonnen in de verte door de wolken breken is een van de aangrijpendste beelden in de Ammodo Tiger Short Competition.”

Sun Dog is ook aangewezen als IFFR’s Short Film Candidate voor de European Short Film Awards 2020.

Still uit Sun Dog - Dorian Jespers

Still uit Sun Dog - Dorian Jespers