agenda & nieuws

Tjorven Bruyneel, Nick Hannes en Pauline Niks slepen werkbeurs DOC*WERK 2016 in de wacht (19.06.16)

Een vierkoppige jury heeft de winnaars van de tweede editie van DOC*WERK gekozen. Dit jaar vielen er drie van bij ons in de prijzen! Docent Nick Hannes, Tjorven Bruyneel (alumna fotografie) en Pauline Niks, die volgend jaar zal afstuderen, krijgen elk een werkbeurs van € 2.500 voor hun projecten over 'De stad in het Zuiden'.

DOC*WERK werd in 2015 in het leven geroepen en is een initiatief van zes partners: FOMU - Fotomuseum Antwerpen, Centrum voor Beeldexpressie, deBuren, SOFAM, Fonds Patrick De Spiegelaere en fotograaf Carl Uytterhaegen.

Directeur van het FOMU, Elviera Velghe, licht het project toe: "Elk jaar ondersteunt DOC*WERK documentaire fotografen door middel van werkbeurzen. In 2015 reikte ons collectief een werkbeurs uit voor Belgische documentaire fotografen tot 30 jaar. Dit jaar was er géén leeftijdscategorie, maar kozen we voor een thematische invulling: 'De stad in het Zuiden'. De nieuwe en oude vormen van stedelijkheid in het Zuiden zorgen voor nieuwe manieren van leven en samenleven, nieuwe manieren van omgaan met dat leven en nieuwe en vernieuwende blikken die we daar soms verwonderd op werpen. Volgend jaar geldt de leeftijdsbeperking opnieuw, en zo wisselen we elk jaar af."

DOC*WERK 2016 ontving zeer diverse portfolio’s van aanstormend talent en gevestigde waarden binnen de documentaire fotografie over het thema 'De stad in het Zuiden'. Na rijp beraad koos de jury unaniem voor de projecten van Bruyneel, Hannes en Niks.

nieuws

archief