agenda & nieuws

Dirk Brossé genomineerd voor Gouden Kalf (01.09.16)

Docent Dirk Brossé maakt kans op een Gouden Kalf voor zijn soundtrack bij de film "Knielen op een bed violen" van Ben Sombogaart. Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival.

Brossé is genomineerd voor het Gouden Kalf met de soundtrack van de Nederlandse film "Knielen op een bed violen" van Ben Sombogaart. De soundtrack is opgenomen door Brussels Philharmonic, met wie Brossé reeds een jarenlange samenwerking heeft.

Het Brussels Philharmonic, geen onbekende in de filmwereld, is tevens het huisorkest van het Film Fest Gent, waarvan Dirk Brossé muziekdirecteur is. Eerder deze week nog namen ze samen een cd op met muziek van componist Ryuichi Sakamoto, die op 19 oktober tijdens de 16de World Soundtrack Awards zijn Lifetime Achievement Award persoonlijk in Gent zal komen ontvangen.

Brussels Philharmonic (bekend van The Artist) heeft behalve voor Knielen op een bed violen ook de voor een Gouden Kalf genomineerde muziek van Merlijn Snitker voor Publieke werken opgenomen.

De winnaars van het Gouden Kalf worden bekend gemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala in het Beatrix Theater Utrecht (Nederland) op vrijdag 30 september, de slotavond van het Nederlands Film Festival. Het L’OR Gouden Kalveren Gala is vanaf 19:30 uur live te volgen via een stream op www.filmfestival.nl en vanaf 20:30 uur tevens live live op de Nederlandse televisie bij de VPRO op NPO 3.

Belga

Belga

nieuws

archief