agenda & nieuws

Bal Mosquee op 17 december met Jong Gewei en KASK Drama (11.12.17)

Met Jong Gewei heeft KASK en Conservatorium er een leuk stel vrienden en vriendinnen bij. Jong Gewei is een nieuw artistiek platform voor mensen vanaf 16 jaar. Door hen te helpen ontdekken waar hun talenten liggen, wil Jong Gewei de diversiteit van de Gentse straat op het podium en in de kunstopleidingen een plaats geven. Dat kan als speler, theatermaker, regisseur, danser, choreograaf, schrijver of decorontwerper. Jong Gewei werkt tweewekelijks op zondag Bij’ De Vieze Gasten, een sociaalartistieke organisatie in de Gentse buurt de Brugse Poort. Haider Al Timimi, Georgina del Carmen Teunissen, Jozefien Mombaerts, Bart Capelle & Arber Aliaj begeleiden de jongeren, en verscheidene KASK-docenten versterken het team waar nodig.

Op  zondag 17 december is Jong Gewei te gast op een veelbelovend festival, want dan is het Bij’ De Vieze Gasten verzamelen geblazen voor Bal Mosquee. In het gezelschap van verlichte denkers uit oost en west is er pril werk te zien van Jong Gewei en haar Brusselse zuster Transfo-Collect, en worden er een hele dag theater, battles, gesprekken en film op je afgevuurd. Eten we bio of halal? Is de boerkini een nieuw taboe voor de westerse mens? En waarom douchen steeds meer jongeren op school in hun zwembroek? Moeten de rokken korter of langer? Is voetbal voor macho's? Kan je moslim en homo zijn? Waar blijven de gender-neutrale wc's? En wat met de liefde? Bal Mosquee wordt een eendagsfestival waarin we het bos door de bomen proberen te zien. Of we planten er een paar bij.

Zondag 17 december van 15u tot 23u Bij' De Vieze Gasten.
Hou deze sites in de gaten voor het volledige programma:
www.deviezegasten.org
www.kloppendhert.be

Bal Mosquee is een initiatief van Kloppend Hert in samenwerking met Transfo Collect en Bij' De Vieze Gasten met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.

nieuws

archief