agenda & nieuws

25.02.20—20:00    Studium Generale: Heleen Debruyne MIRY Concertzaal lezing

Wonderlust

Seks is tegenwoordig overal, soms tot vervelens toe. In reality-programma’s, op porno-sites, in reclames, zelfs in keurige kranten. Waarom brengt het ons toch nog in verlegenheid? Lezen we in de doorsnee verhalen over seks misschien te weinig over de schoonheid en veelzijdigheid van wat onze lichamen met elkaar kunnen? Waarom masturbeert niemand tijdens de weeën? Waarom zijn er nog steeds plezierige vochten die wetenschappers voor een raadsel stellen?

Tijdens een interactieve lezing gaan we met de hulp van geschiedenis, cultuur en wetenschap op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen.
Wat verwart of verwondert jou over jou en andermans lichaam? Laat ons weten weten vanaf 1 januari 2020 via onze instagram account ‘studiumgent’.

Heleen Debruyne (1988) studeerde geschiedenis en journalistiek. Ze werkt bij Klara en schrijft voor Humo en De Morgen.  ‘De plantrekkers’ is haar romandebuut en verscheen in het voorjaar van 2016. Daarnaast onderzoekt ze graag vleselijkheden in ‘Vuile Lakens’, een podcast over seks en lichaam die ze samen met Anaïs Van Ertvelde maakt. In november 2017 verschijnt het boek ‘Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit’, waarin ze moesten vaststellen dat onze seksuele vrijheid een illusie is.

  • Biezekapelstraat 9, 9000 GENT, €8/0