Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

08.12.15—10:00    Studiedag Kiezen voor Kunst Campus Bijloke – Zwarte Zaal onderwijs

Op dinsdag 8 december organiseert de School of Arts van de HoGent een studiedag over het begeleiden van een studiekeuze naar hoger kunstonderwijs.

Voor wie?

Het programma richt zich op al wie de opstap naar het hoger kunstonderwijs faciliteert: leerkrachten en studiebegeleiders uit het middelbaar en uit het deeltijds kunstonderwijs en organisaties die werken rond studieheroriëntering.

Programma

 • 10:00-10:15
  Openingswoord door Wim De Temmerman, decaan HoGent School of Arts
 • 10:15-11:00 – Getuigenissen
  Oud-studenten/kunstenaars Freek Mariën (drama), Lenny Van Wesemael (film) en Tom Verstappen (muziekproductie en frontman van Byron Bay) beschrijven kort hoe zij het hoger kunstonderwijs hebben beleefd, welke rol hun scholing heeft gehad in hun later beroepsleven. Anna Luyten (filosofe, journaliste en docente aan HoGent School of Arts) is moderator.
 • 11:00-11:45 – Keynote door Paul Demets, dichter en docent HoGent School of Arts
  Sessie over de eigenheid van het hoger kunstonderwijs, met aandacht voor de artistieke, interdisciplinaire werking.
 • 11:45-13:00 – Rondleiding doorheen de Bijloke Campus
  Rondleiding met specifieke aandacht voor atelierwerking
 • 13:00-14:00 – Lunchpauze
 • 14:00-15:30 – Panelgesprek
  Gesprek met verschillende organisaties over de opstap van secundair naar hoger kunstonderwijs en de uitstroom naar het werkveld. Deelnemers zijn onder andere: Maarten Bresseleers (coördinator Sociaal Fonds Podiumkunsten), Dirk De Wit (coördinator beeldende kunst Kunstenpunt), Lizzy Pauwels (directeur academie voor beeldende kunst Gent), Sofie Truwant (directeur Secundair Kunstinstituut Gent), Frederik Styns (vakgroepvoorzitter Klassieke Muziek, HoGent School of Arts) en An De Bisschop (docente lerarenopleiding in de kunsten, HoGent School of Arts)
 • 15:30-16:00 – Afronding studiedag
  Door Simon Van Damme, kabinetsmedewerker hoger onderwijs van Minister Hilde Crevits

In de marge

Wie zin heeft kan om 13u30 of om 16u15 een rondleiding van een twintigtal minuten volgen doorheen de tentoonstellingen die op dat moment lopen op Campus Bijloke: Miet Warlop en Nel Aerts in KIOSK en Post Mortem, Vesalius tussen kunst en wetenschap in de Cirque.

Ook ‘s avonds zijn deelnemers welkom om een lezing bij te wonen van schrijver David Grossman in de MIRY concertzaal of om de filmvoorstelling Pat Garrett & Billy the Kid van Sam Peckinpah mee te pikken in de KASKcinema.

Praktisch

Prijs: 20 euro, inclusief lunch en (optioneel) cultureel programma
Inschrijven kan tot 7 december 2015 via dit formulier, je inschrijving is pas definitief na betaling

Gratis voor docenten en studenten van HoGent, inschrijven is wel verplicht.