Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

20.09.18—20:30    Most Beautiful Island - Asa Asensio KASKcinema film

In een typisch straatbeeld van Manhattan - krioelende auto’s en haastige voetgangers - wordt ingezoomd op enkele vrouwen, als was het een spionagefilm. Wat hebben deze, stuk voor stuk jonge en aantrekkelijke, vrouwen in de openingsscène van Most Beautiful Island gemeen?

We duiken in het leven van een van hen: Luciana, een immigrant zonder papieren. Gedurende één dag volgen we haar wanhoop, haar onderhandelingen, haar strijd. Naarmate we dieper en dieper duiken, komen we terecht in de duistere onderbuik van haar ‘most beautiful island’, waarin ongelijkheid een gruwelijk gezicht krijgt.

Most Beautiful Island is de debuutfilm van Ana Asensio, die schreef, regisseerde, produceerde en acteerde. Ze baseerde het project op haar eigen ervaringen als Spaanse nieuwkomer in de VS en moest smeken, onderhandelen en vechten om de film gemaakt te krijgen. Het leverde op: Most Beautiful Island won de grote prijs van SXSW in 2017 en is een indringend en genuanceerd portret dat via een mix van drama en horror de gespletenheid van The American Dream blootlegt.

Dit is de opener van het nieuwe filmseizoen in KASKcinema. Als de voorstelling om 20:30 volzet is, wordt nog een tweede georganiseerd om 22:30.

  • KASKcinema
  • Godshuizenlaan 4, 9000 Gent, €5 (standaard) / €3 (reductie)
  • kaskcinema.be