Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

10.09—29.09.13    Kristof Van Gestel, Perimeters – tapijten Zwarte Zaal expo

De tentoonstelling Perimeters — Tapijten wordt gepreseneerd in het kader van Kristof Van Gestels doctoraatsproject 'Zelfcreatie: een postproductie' (2007-2013) aan KASK / School of Arts van de HoGent. Deze tentoonstelling vindt plaats van 10 september tot en met 29 september in de Zwarte Zaal op de Bijlokecampus, met een receptie op dinsdag 24 september om 17u.

In zijn doctoraatsproject onderzocht Van Gestel vanuit zijn eigen praktijk als kunstenaar een heel aantal van de betekenisvolle relaties tussen kunst en leven. Ter afsluiting presenteert hij in deze tentoonstelling een synthetiserend kunstwerk dat over deze relaties getuigt. Van Gestels visie op de werking van kunst wordt onder het motto Kunst is wat de kunstenaar doet samengevat in elf kernachtige stellingen, maar ook in de manier waarop deze als tapijten in samenhang met sculpturaal werk worden gepresenteerd. Hierin komen verschillende van de betekenisvolle banden aan bod die vanuit de kunstenaarspraktijk met de ander,met de kunst, met de wereld, maar ook met het leven (van de maker of de kijker) worden aangegaan.

Daarnaast presenteert de kunstenaar ook het boek Mooi is nuttig. De kunstpraktijk als ervarings- en reflectiemodel (AraMER, Luc Derycke, 2013), waarin diezelfde verhoudingen tussen kunst en leven — steeds vanuit de eigen praktijk — op een discursieve manier in woord en beeld worden aangetoond.

Dit onderzoek en deze publicatie werden gefinancierd door het onderzoeksfonds Hogeschool Gent.