Menu

agenda

afgelopen evenementen

agenda & nieuws

17.05.18—20:00    KASKlezing: Replay - the poster as artwork Campus Bijloke - Cirque lezing

Voor de tentoonstelling ‘REPLAY’ in Convent nodigt kunstenaar Nikolaas Demoen 14 grafische ontwerpers uit om een “post-facto” affiche te ontwerpen met beelden van  zijn tentoonstellingen, boekvoorstellingen, residenties die in de loop van de laatste 7 jaren hebben plaatsgevonden in S.MA.K, Mu.ZEE, Loods 12, Emergent, Netwerk Aalst, Be-Part,... Michaël Bussaer, Simon Casier/Petra Fiews, Katrien Daemers/ Jessika L'Ecluse,  Lisa De Brouwere, Luc Derycke, Thomas Desmet, Jan Hespeel/ Randoald Sabbe, Inge Ketelers, Joris Kritis, Julie Peeters, Pauline Scharmann, Stien Stessens, Ruud Rutten/ Jeroen Wille, Roger Willems, maakten allen een poster voor de tentoonstelling.

Door deze post-facto affiches tentoon te stellen worden vluchtige, voorbije gebeurtenissen in replay gezet en wordt bovendien de artistieke autonomie van een gedrukte affiche nadrukkelijk belicht. De tentoonstellingsaffiche kende een hoogtepunt tijdens de jaren ’60 en ’70 en werd in die jaren ook als volwaardig kunstobject verzameld (cfr. affiches in de collectie Anton en Annick Herbert).

De affiches in ‘REPLAY’ worden vormgegeven door zowel gevestigde als enkele jonge opkomende vormgevers, actief binnen de wereld van de actuele kunst in België. Daardoor kan de tentoonstelling eveneens gelezen worden als een momentopname van hedendaags grafisch ontwerp in Vlaanderen.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert Convent in samenwerking met KASKlezingen een panelgesprek onder enkele grafisch ontwerpers en beeldend kunstenaars met als thema ‘de affiche als kunstwerk’.

  • KASKlezingen i.s.m. Convent
  • Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent, gratis
  • kasklezingen.be