agenda & nieuws

19.11.20—20:00    Uitegesteld: KASKlezing Eric Baudelaire ONLINE lezing

Op vraag van Eric Baudelaire wordt zijn KASKlezing uitgesteld naar het voorjaar.

Alle KASKlezingen zullen vanaf nu online doorgaan. Wie gereserveerd heeft, ontvangt een link voor het webinar via ZOOM. De lezing wordt ook gestreamd via het youtube-kanaal van KASK & Conservatorium.

Eric Baudelaire (1973, USA) is een kunstenaar die woont en werkt in Parijs. Zijn oeuvre bestaat uit video's, foto's, grafiek en installaties. Baudelaire is geïnteresseerd in de relatie tussen beelden en gebeurtenissen, tussen feit en fictie. Met zijn eerste speelfilm, ‘The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi and 27 Years Without Images’ (2011) won hij de Special Jury Prize op DocLisboa. Zijn speelfilms circuleerden op vele filmfestivals, waaronder Locarno, Toronto, New York, FID Marseille en Rotterdam. De films van Baudelaire zijn, wanneer ze binnen tentoonstellingen worden vertoond, onderdeel van brede installaties die werken op papier, performances, publicaties en publieke programma's omvatten. Zijn werk bevindt zich in de collecties van het Reina Sofia Museum in Madrid, het MACBA in Barcelona, het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs. Un film dramatique (2019) won de Prix Marcel Duchamp, de grootste kunstprijs van Frankrijk.

Deze KASKlezing is een samenwerking met de Antwerpse Visite, die zijn film ‘The Anabasis of May and Fusako Shigenobu, Masao Adachi and 27 Years Without Images’ zouden vertonen in Het Bos. Op een later tijdstip wordt deze film alsnog getoond in aanwezigheid van de maker.