agenda & nieuws

17.12.20—20:00    KASKlezing Basim Magdy ONLINE lezing

Basim Magdy’s praktijk omvat video, schilderkunst, fotografie en teksten. Een terugkomend element in zijn werken zijn alternatieve realiteiten waarin dieren met elkaar praten, het verleden de toekomst blijkt te zijn en de realiteit per definitie iets is om te wantrouwen.
Deze hallucinante realiteit wordt in zijn fotos en films verkregen door met niet-alledaagse chemicaliën zijn beelden te ontwikkelen. Daarnaast zijn de locatie waar Magdy filmt natuurlijke gebieden zoals vulkanische eilanden, of onze online cloud, die zonder manipulatie al een surrealistische extensie in zich dragen. Het ‘surreële’ wordt zodoende niet gezocht in buitenaardse- of zwaar technologische werelden, maar in de directe, fysieke wereld rondom ons. Hij woont in Basel en Cairo.

Magdy was de winnaar van de Abraaj Art Prize in Dubai in 2014 en won in 2016 de Deutsche Bank Artist of the Year award, een van de belangrijkste kunstprijzen in Duitsland. Hij had solotentoonstellingen en retrospectieve in Jeu de Paume, Parijs; IFFR, Rotterdam; MAAT, Lissabon; en Arnolfini in Londen. Hij nam deel aan groepstentoonstellingen in onder meer: MoMA, New York; Göteborg Biennial, Göteborg; New Museum Triennial, New York; La Biennale de Montréal, Canada; Istanbul Biennial; Sharjah Biennial 11, UAE; en La Triennale, Palais de Tokyo, Parijs.

Na de lezing kunnen de aanwezigen in het ZOOM webinar vragen stellen.