agenda & nieuws

05.11.20—20:00    KASKlezing Amy Franceschini (Futurefarmers) ONLINE lezing

Alle KASKlezingen zullen vanaf nu online doorgaan. Wie gereserveerd heeft, ontvangt een link voor het webinar via ZOOM. De lezing wordt ook gestreamd via het youtube-kanaal van KASK & Conservatorium.

Amy Franceschini is een van de oprichters van Futurefarmers, een groep kunstenaars, ontwerpers, boeren en architecten die een gemeenschappelijke interesse hebben in het creëren van participatieve structuren die ons culturele kompas herijken. Hun werk maakt gebruik van verschillende media om situaties te creëren waarbij gebruikelijke mechanismen uit elkaar worden gehaald: overheidsbeleid, stadsplanning, onderwijsprogramma's en plannen voor het openbaar vervoer. Futurefarmers produceren relationele sculpturen en instrumenten voor het publiek om inzicht te krijgen in diepere gebieden van onderzoek - niet alleen om zich voor te stellen, maar ook om deel te nemen aan en veranderingen te initiëren op de plaatsen waar we leven. In haar presentatie in Gent focust ze op 'presence, persistence, refusal' en zelfs koppigheid als manieren van werken binnen onconventionele samenwerkingsverbanden.

In het kader van Tot in de stad!
Tot in de Stad! is een Gents netwerk van kunstenaars, collectieven, organisaties, academies, ... die artistieke praktijken ontwikkelen rond stedelijke contexten en deze delen en versterken.

Amy Franceschini (Futurefarmers)

Amy Franceschini (Futurefarmers)